Rozhovor pro Meduňku 4/2016

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Rozhovor pro internetový časopis Meduňka poskytnutý v dubnu 2016.

Pavle, představte nám svoji novou knihu...

Kniha Tarot pro samouky je zaměřena na samostudium tarotových karet a následnou schopnost praktických výkladů. Celý koncept knihy je založený na jednoduchosti a přehlednosti.

Obsahuje celkem 18 lekcí, které čtenáře provázejí od úplných začátků, přes nezbytnou teorii až k reálné praxi. Nezapomněl jsem ani na výběr častých dotazů, jenž studenty, nejenom mých kurzů tarotových karet, často trápí. Součástí knihy je i základní etika kartáře, jelikož osvěta v tomto směru hodně pokulhává.

Pro koho je kniha Tarot pro samouky určena a co od ní mohou čtenáři očekávat?

Učebnice Tarot pro samouky je určena pro všechny zájemce o praktický výklad tarotových karet v každodenním životě. Snažil jsem se do ní zahrnout všechny nezbytné informace tak, aby se kniha stala průvodcem kartáře již od jeho prvních krůčků. Tedy například zmiňuji postup při nákupu tarotových karet, možné způsoby míchání a různé metody tahání karet.

= Zde koupíte knihu Tarot pro samouky =

V knize je také popsána nezbytná teorie významů jednotlivých karet, ale i mnoho dalších souvislostí. Dále se věnuji elementárním principům, jak výklady pojmout a jakým způsobem je vnímat. Dále jak s významy karet pracovat a co vlastně můžou karty sdělit. Velmi důležitou součástí učebnice je také samotná praxe.
Z toho důvodu věřím, že hlavně začátečníci v ní najdou mnoho užitečných informací. Ovšem ze svých kurzů vím, že i někteří mírně pokročilí kartáři nemají v určitých věcech úplně jasno. Kniha Tarot pro samouky jim může tyto nejasnosti nebo pochyby pomoci rozptýlit.

Proč jste se rozhodl věnovat tomuto tématu? Jaké máte sám s tarotem zkušenosti?

Hlavním motivem napsání knihy Tarot pro samouky a jejího vydání bylo zjištění, že podobná učebnice na dnešním trhu stále chybí. Je evidentní, že zájemci o praktické studium výkladu tarotových karet, kteří z jakéhokoliv důvodu nemohou nebo nechtějí osobně či dálkově absolvovat kurz tarototých karet, to mají dost složité. Navíc i účastníci některých kurzů potřebují upevnit svoje znalosti a postupy při práci s kartami.

Moje zkušenosti s tarotovými kartami sahají až do roku 1989, kdy jsem dostal první balíček karet od mého táty. Ten mě také seznámil se základními principy, jak s tarotem pracovat. Karty mě ihned uchvátily. Od té doby je používám ve své každodenní praxi pro sebe, rodinu, přátele a klienty. Rád je také kombinuji při práci s horoskopy nebo u doporučení pro prevenci zdraví. Čas opravdu letí, s tarotovými kartami pracuji již více jak čtvrt století...

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: kniha, tarot

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily