3 nejoblíbenější recepty proti kašli léčitele Pavla Hanzala

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Kašel je nepříjemná "potvora" a čelit mu není nic příjemného. Zdrojů kašle může být mnoho. V tomto článku se s Vámi podělím o nejoblíbenější recepty na kašel způsobený nachlazením, chřipkou a různými katary dýchacích cest.

Převařená voda s medem a citronem

Pro někoho bude možná překvapující, že neuvádím čaj s medem a citronem. Milí čtenáři, není to chyba, jak by se vám mohlo na první pohled zdát. Voda je životodárná tekutina, která ovšem může život dávat i brát. Důvodem jsou její vibrace, které mají obrovský vliv na lidský organismus. Pokud člověk onemocní, je voda jedním z nejhlavnějších faktorů, jak můžete své zdraví ovlivnit. Pokud budete pít vodu, která pro vás není vhodná -nemá optimální vibrace -můžete se léčit hodně dlouho a komplikovaně. Právě tomu má pomoci převařená voda, která různé výkyvy harmonie v organismu z pohledu energií eliminuje. A protože tématem článku je kašel z důvodu nachlazení a souvisejících chorob, je logické, že převařenou vodu ochutíme léčivým medem od včelaře a citronem, který oplývá velkým množstvím vitaminu C.

= Další oblíbené recepty léčitele Pavla Hanzala získáte na kurzu Přírodní medicíny. = 

Jen je nutné vyčkat s přípravou do doby, než se převařená voda dostane na vhodnou teplotu k pití a teprve pak můžete přidat med a citron. Jinak zničíte důležité a léčivé látky. Kdo má problémy se zažíváním, pozor na kyselost citronu. Nápoj je vhodné popíjet průběžně po celý den.

Inhalace v eukalyptu

Eukalyptus je skvělou léčivou rostlinou, která velmi pomáhá při nachlazení a kašli. Nejvhodnější cestou k léčbě je inhalování eukalyptových výparů. Příprava je velmi jednoduchá. Stačí uvařit vodu a nalít ji do hrnce nebo umyvadla. Chvíli vyčkejte, aby si nemocný neopařil obličej a sliznice. Jakmile bude teplota páry snesitelná a nebude nebezpečná, nakapejte několik kapek eukalyptové tinktury do vody. Nemocný se nakloní a přehodí si přes hlavu ručník a inhaluje podle potřeby. Inhalovat je vhodné 3-4* denně.

Prsní obklady

Tento starý a klasický recept proti kašli je stále plně funkční. Navíc je vynikající volbou u zahleněníbolesti na prsou z důvodu kašle a nachlazení. Nejvhodnější je kachní nebo husí sádlo. Vegetariáni můžou využít klasický stolní olej. Ovšem v tomto případě platí, že kachní a husí sádlo jsou prostě nejlepší. Sádlo nebo olej zahřejete v kastrůlku a nanesete na vhodnou látku -nejlépe kus plátna, ale možný je i kapesník. Ten přiložíte na prsa nemocného, zakryjete igelitem a plenou nebo silnější látkou, aby se teplo udrželo. Pozor -obklad se na prsa nesmí přiložit vařící, jinak dojde k popálení kůže nemocného! A také nezapomeňte na to, že obklad silně mastí a omastek nelze vyprat :) Obklad je možné přikládat několikrát denně. 

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: recepty, přírodní léčba, plíce, dýchací systém, kašel

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily