Co může způsobit zablokovaná krční páteř

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

V tomto článku se budu věnovat zablokované krční páteře z pohledu alternativní medicíny. Možná vás to překvapí, ale pokud již opravdu nemůžete hlavou ani otočit, tak se jedná o extrémní případ. Zablokovaná krční páteř totiž vysílá signály mnohem dříve, než nastane zmíněná situace nemožnosti otočit hlavou doprava nebo doleva.

Krční páteř je přitom klíčovým místem pro zdraví celého organismu. Ačkoliv rozhodně nemíním podceňovat diskomfort, který samotná bolest při pohybu hlavou může blokace krční páteře způsobit, důsledky tohoto problému jsou mnohem dalekosáhlejší.

Krční páteř - most životní energie

Krční páteř a páteř jako celek totiž funguje jako hlavní rozvaděč životadárné energie Prány a dalších energií. Pokud je proudění těchto energií omezené nebo dokonce většinově zablokované, dostává se do zdravotních problémů celý organismus. Jednotlivé části těla, orgány a každičká buňka v těle má najednou omezený příjem životodárné energie, která je k dobré funkci organismu nezbytná. Tak jako plíce mimo jiné potřebují kyslík, tak naše tělo potřebuje oživující energii. Bez plnohodnotného příjmu energie tělo chřadne a stává se snadno dostupné různým chorobám.

Určitě přemýšlíte, jak může k zablokování krční páteře docházet. Tak určitě každého napadne, že se jedná o důsledek špatného držení těla. Jak při chůzi, tak hlavně během sezení u počítače, což je asi největší nešvar dnešní doby. Dalším problémem může být nesprávné ležení na gauči (hlavně u televize), ale také během spánku. Špatná matrace dokáže vytvořit hodně problémů. Zapomenout nesmím ani na oslabené svalstvo ramenou, zad a krku samotného. To vše jako důsledek pohodlného západního stylu. Co s tím se můžete dozvědět v odborných knihách.

Jenže je zde ještě jeden zásadní faktor, které opakovaně krční páteř blokuje. A tím jsou stres a negace. Tak jako se podepisují tyto vlivy například na našem zažívání, tak blokují i krční páteř. A dokonce mnohem rychleji. Je proto nutné si na to dávat pozor. Je zřejmé, že na sto procent se tomu nedá zřejmě vyhnout. Ale každé procento je v tomto směru dobré.

Reflexní terapie jako cesta

Pokud bych se měl zmínit o prevenci, tak jednoznačně nejlepším řešením je odblokování krční páteře za pomoci technik reflexní terapie. Na tomto místě ovšem musím upozornit, že pokud nevyřešíte stres a další výše zmíněné souvislosti, můžete mít i po návštěvě reflexního terapeuta krční páteř zablokovanou během několika dní znovu.

Na úplný závěr bych mohl jmenovat velký výšet nemocí a problémů, které zablokování krční páteře způsobuje. Považuji to za zbytečné, když jsem již uvedl, že bez životadárné energie nemůže tělo fungovat. Tak snad jen jednu informaci. Zablokovaná krční páteř stojí za velkým počtem bolestí hlavy. A to i velké části takzvaných migrén....Pokud toužíte zjistit, kde může být váš zdravotní problém, objednejte se na léčitelskou konzultaci.

Astrolog a léčitel Pavel Hanzal
www.pavelhanzal.cz

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: energie, páteř, reflexní terapie

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily