Horoskop Jack Nicholson - znamení Býka

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Těžko budeme hledat charismatičtějšího herce současnosti, který již celé roky svým hereckým uměním, magnetickým úsměvem i zrakem vábí diváky do kin a k televizním obrazovkám. Jeho role většinou ztvárňují silnou osobnost s cynickými, arogantními a sexistickými rysy osobnosti, které nás Horoskop narození Jack Nicholsonvelmi často rozesmějí a vždy zmagnetizují. Mezi filmy, ve kterých ztvárnil nezapomenutelnou roli, patří například Přelet nad kukaččím hnízdem, Bezstarostná jízda, Čarodějky z Eastwicku a z poslední doby film About Schmidt. Nicholson je také držitelem Oskarů za hlavní hereckou roli. Zajímavostí z jeho života je skutečnost, která by musela být šokem pro kohokoliv z nás. Jack Nicholson se ve svých 37 letech, v roce 1974, dozvěděl, že jeho starší sestra June je jeho matkou, a žena, o které si do té doby myslel, že je jeho matka, byla přitom jeho babičkou.

Tolik tedy stručné představení Jacka Nicholsona a nyní se na něj podíváme z pohledu astrologie. Jak jsem již uvedl v úvodu, slunečním znamením Nicholsona je Býk. Základní charakteristiku znamení Býka naleznete v jiné sérii článků na našem webu. Mezi prvními prvky Jackova horoskopu mě zaujal silně obsazený 10. dům planetami Venuší, Sluncem, Uranem a Merkurem, Ascendent ve Lvu s blízkostí Pluta, Mars v 5.domu, absolutní absence živlu vzduchu, a také množství aspektů směřujících zpět k jeho lvímu Ascendentu.

Takže si to projděme postupně. Ascendent ve Lvu dává touhu se předvést, ukázat, prosadit se. Dává do života jistou, a většinou ne malou míru exhibicionismu, touhu se předvést. Ve společnosti se bude rád dobře bavit, a pokud si ho nikdo nebude všímat, tak nebude spokojen. Na druhou stranu je třeba říct, že člověku s Ascendentem ve Lvu se toto málokdy stane, nemá-li jiné, proti tomu jdoucí konstelace. A ty Jack rozhodně nemá! U Nicholsonova horoskopu je vládce Ascendentu v již zmíněném domě desátém, což naznačuje oblast, do které ve svém životě bude hlavně směřovat. Desátý dům je o uplatnění a postavení ve společnosti, a s tím souvisejících záležitostech. Přidáme-li si ke Slunci jeho konjunkci s Uranem, nelze než pokývat hlavou s vědomím, že uranská dávka nezávislosti a touhy po originalitě ve spojení s jeho Sluncem ve znamení Býka, mu velmi pomohla při sebeprosazení ve světě show businessu. Tomu všemu vydatně pomáhá planeta Venuše, patřící mezi dobroděje, nedaleko MC. Slunce ovšem svým postavením a kvadrátem na Ascendent také naznačuje, že Nicholson často svým jednáním a projevem poškodil sám sebe.....o čemž nás média nejednou podrobně informovala.

Mars v 5.domu, což je dům milostných záležitostí, ale i herectví nám ukazuje, kam jeho mužská martická energie směřuje.To, že je velkým milovníkem, jsme se dozvídali velmi často z různého bulváru, a umístění Marse to jenom potvrzuje. Navíc skrze své vládcovství 10. domu, nám jasně ukazuje propojení kariéry a herectví. To vše dokresluje Pluto blízko Ascendentu, obzvláště pokud přihlédneme k tomu, že Pluto je vládce již zmiňovaného 5.domu. A tak zde nalézáme zřetelné propojení herectví, uplatnění ve společnosti a sebeprosazení skrze a díky vlastní osobnosti. Jeho vytrvalost v herecké kariéře je podpořena nejenom znamením Býka, ale i planetou Saturn. Saturn vládne 6.domu práce a zdraví. Navzdory jeho slabšímu postavení ve znamení Ryb nelze přehlédnout jeho silné propojení s dalšími planetami.Jedná se o Pluto, Jupiter i Mars. Osobně se domnívám, že story o jeho milovnickém umění nejsou ani trochu přehnané. Potvrzuje to několik velmi silných konstelací, a věřím, že z hlediska množství i kvality milostných vztahů, se Nicholsonovi může málokdo rovnat. Na druhou stranu je zde ale absence živlu vzduchu, a konstelace Saturn oposice Luna do třetího dómu. Jedním z důsledků těchto konstelací je, že mu přispěly k vytrvalému postupu v kariéře a silnému prosazování svých záměrů, bez ochoty se čemukoliv přizpůsobit. A zrovna tak mu tyto konstelace, ačkoliv nejen ty, daly schopnost zahrát role cynických a tvrdých chlapíků. Jeho velké charisma a podmanivost plyne taktéž z vícero faktorů. Pluto nedaleko ascendentu, Luna sextil Pluto, a další silné konstelace podporující jeho mužnost, sexuální energii a živočišnost jsou jedněmi z nich. A nebojím se říct, že vše výše uvedené, ale i další plynoucí z Jackova horoskopu, stěží nalezneme u jiného smrtelníka.

Možná si nyní říkáte, proč jsem vybral zrovna Jacka Nicholsona pro znamení Býka, a zda se v něm vůbec nějak projevuje?! Nepochybně ano, přestože je třeba si uvědomit, že tak silný horoskop umocňuje mnoho konstelací, a býčí vlastnosti jsou pouze jedněmi z mnoha. Býk je mimo jiné znamení smyslnosti, touhy a schopnosti si užívat, vytrvalosti jít si za svým. A to vše Nicholson má, navzdory všem možným excesům, kterým se ve svém životě nevyhnul. Nezapomenutelné je jeho ztvárnění hlavní role ve filmu Čarodějky z Eastwicku, která byla ztělesněním jeho samého, života v blahobytu a v přítomnosti krásných žen. Ovšem, jak jsem již napsal, má také mnohem a mnohem více! Takže znovu můžete vidět, že pouze sluneční znamení vše nespasí a ani nevykreslí. Mohl bych o Nicholsonově horoskopu narození popsat několik stránek, protože tak silný a charismatický horoskop by si to nejenom zasloužil, ale skoro si to i vynucuje tím, jak Vás pohltí. Přestože zde není prostor ani k plnému rozvedení těch několik základních rysů jeho horoskopu, které jsem zde uvedl, pevně věřím, že Vás zaujaly, a snad i nalákaly k dalšímu studiu nejen Jackova horoskopu ale i astrologie jako celku.

Pavel Hanzal, astrolog, www.pavelhanzal.cz

 

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: astrologie, celebrity, býk

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily