Horoskop zdraví na leden 2021 – základní energie a doporučení

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Astrologie je výborná metoda pro prevenci v oblasti zdraví. Pomoci může na všech úrovních. Nejde tedy jenom o fyzické tělo, ale i duši. Co nás v lednu 2021 čeká a jak snížit riziko zdravotních problémů vám prozradí horoskop zdraví, jenž pro vás připravil astrolog Pavel Hanzal.

Na jaké části těla se v lednu 2021 primárně zaměřit?

Základním stavebním kamenem našeho zdraví by v lednu měl být pohyb. Jde zejména o udržení kloubů v pohybu. Obzvláště je důležité se věnovat krční páteři. Jelikož zablokovaná krční páteř omezuje proudění životní energie, je dobré udržet krční páteř uvolněnou. Pomoci v tomto směru může speciální technika, kterou nabízí reflexní terapie. Současně platí, že pohyb by měl být přirozený a měli bychom se vyhýbat extrémům. Jakékoliv rizikové sporty a nebezpečné aktivity nejsou pro měsíc leden tím pravým ořechovým.

Nedostatek pohybu by mohl přivodit problémy s křečovými žilami. Ovšem nejde o jedinou příčinu. Zrovna tak je potřeba dodávat tělu dostatek rutinu, který najdete třeba v pohance. Do stravy je důležité přidat i potraviny s vyšším obsahem bioflavonoidů a antioxidantů. Je proto velkou výhodou, že i v zimním období můžeme zakoupit např. borůvky.

Zvýšené riziko panuje i uvnitř krku, zejména s ohledem na rychlé a nečekané bolesti a záněty. Ty budou nejčastěji souviset s různými viry nebo bakteriemi. Důležité je tedy podporovat imunitní systém, aby k tomu pokud možno nedošlo. Je vhodné si uvědomit, že v lednu 2021 nejde jenom o přirozený důsledek zimy, ale problému jdou naproti o astrologické vlivy.

Co ještě podle horoskopu zdraví nepodcenit?

Dále je potřeba si dávat pozor na riziko vzniku hemeroidů, vnějších i vnitřních. Naštěstí i pro hemeroidy je skvělou prevenci dostatečný příjem rutinu, který řeší již zmíněná pohanka. Podstatná je též hojnost vlákniny.
Kardiaci a lidé s vysokým krevním tlakem by neměli v lednu svoje srdce nadměrně zatěžovat. Proto pozor na větší nezvyklé fyzické výkony, nebo rozčilování. Zrovna tak je potřeba si dát pozor na bloky v oblasti hrudní páteře, včetně žeber. Často stačí dodržovat tak jednoduché rady, kterými jsou nevystavovat záda chladu a pravidelně, ale rozumně, se protahovat.

A co oblast duše?

Všem vřele doporučuji si ujasnit, zda jsou pro spokojený a vyrovnaný život podstatné hmotné statky nebo vyšší principy. Právě tento rozpor bude v lednu hodně klíčový. Zrovna tak je vhodné vyvarovat se jednání „ode zdi ke zdi". Jakýkoliv stres vyvolaný tlaky, ať již vnějšími nebo uvnitř nás samotných, se také může neblaze podepsat na našem zdraví. Nezapomínejme, že tělesné nemoci jsou projevem naší vnitřní nerovnováhy.

Z výše uvedeného je patrné, že je dobré se v lednu zaměřit více na získání klidu a omezení našich závislostí, obzvláště na majetku. K našemu okolí se chovejme bez prudkých reakcí a přátelsky. Pochopení, nebo alespoň rozumové přijmutí toho, že všichni jsme součástí Univerza, je klíčové.

Připravil astrolog Pavel Hanzal, www.pavelhanzal.cz

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: horoskop

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily