Horoskop zdraví na jaro 2021 pro každé znamení

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Přečtěte si doporučení prevence pro jednotlivá astrologická znamení, který přináší horoskop zdraví na jaro 2021.

Beran

Berani by se na jaře měli zaměřit na detoxikaci organismu, která je zbaví škodlivin, jenž se v těle usadily během zimního období. Velmi důležitá je i podpora lymfatického systému, jehož dobrá funkce je pro očistu nezbytná. Zrozenci v tomto znamení nesmí podcenit ani stav imunitního systému, který by mohl hrát zásadní roli v prevenci různých alergických reakcí, ekzémů a plísní.

Rada: Naučte se reflexní terapii, jenž nabízí skvělou možnost pro samoléčbu i prevenci. Aby byla reflexní terapie jako pomoc v prevenci efektivní, je potřeba se mačkání plosek věnovat aspoň 2x denně. V případě velmi oslabených orgánů i víckrát. Tuto metodu zvládne opravdu každý, a to prostřednictvím kvalitní učebnice, kterých je na knižním trhu hned několik.

Býk

Soustřeďte se na oblast krční páteře, která může mít zvýšenou tendenci k blokádám, bolestem a tuhnutí. Klíčové je najít vyváženost mezi fyzickými aktivitami a statickými polohami. Doplňujte tělu vápník a nezapomeňte, že spolu s ním je potřeba přijímat i hořčík. Začněte dodržovat lehčí jídelníček, abyste zbytečně nezatěžovali organismus mnoha kaloriemi, nebo dokonce cukry a tuky.

Rada: Pokud máte sedavé zaměstnání, dbejte na správné držení těla a krční páteře. Zajistěte, aby byl monitor počítače ve správné výšce. Pomoci může i výměna křesla za balanční míč. V rámci prevence začněte pravidelně cvičit jógu. K dispozici je mnoho druhů jógy, ale mezi nejlepší patří systém Jóga v denním životě.

Blíženci

Podstatným rizikem se můžou stát alergické reakce, které se projeví prostřednictvím zhoršeného dýchání nebo senné rýmy. Nevystavujte se proto nadbytečnému množství alergenů. Blíženci by na jaře měli omezit i kouření a pobyt na jakkoliv znečištěném vzduchu. Pozor je třeba dát na zbytečnou nervozitu a rozčilování se.

= Online kurz práce s kyvadlem od autora této knihy Kyvadlo a zdraví -učebnice pro každého =

Rada: Naučte se správný jógový dech. Nejenom, že díky němu posílíte plicní systém, ale celkově si zlepšíte zdraví. Dále se naučte jednoduchou formu meditace, na kterou si udělejte každý den čas v délce aspoň dvaceti minut. Místo denní kávy nebo silného černého čaje popíjejte uklidňující bylinky. Ovšem vybírejte si byliny z listů a plodů. Čaj ze sušených květů může podpořit alergie.

Rak

Soustřeďte se na zažívací systém, který by mohl být oslabený v důsledku narušené psychické rovnováhy. Dalším spouštěčem problémů se může stát přemíra snahy o aktivní přístup s absencí trpělivosti. Důležité také bude, abyste se nedostali do rozporu mezi vlastními myšlenkami a pocity. Na prvním místě se jedná o rizika pro skupinu orgánů, do které patří žaludek, dvanáctník a jícen.

Rada: Nejlepší prevencí je kombinace dvou věcí. Za prvé se nenechte zahnat do stresových situací. Uvědomte si, že zdraví máte jen jedno a podle toho ke všemu přistupujte. Druhým tématem je jídelníček, ve kterém by se neměly vyskytovat zejména pikantní jídla. Vystříhejte se také alkoholu, hlavně tomu tvrdému.

Lev

Zásadním tématem jara 2021 je pro znamení Lva krevní tlak. Ve většině případů hrozí hlavně nečekané výkyvy do jeho vyšších hodnot, ale u některých jedinců se můžou objevit i opačné tendence. S tím souvisí i krevní oběh a činnosti cévního systému, přičemž nejklíčovější je zachování dobré prostupnosti hlavních tepen.

Rada: Rozumný a pravidelný pohyb je elementárním předpokladem, aby jste se udrželi v kondici. Zajděte si na preventivní prohlídku k lékaři, v jejímž rámci by vás měla určitě zajímat hladina cholesterolu. Pokud trpíte nadbytečnými kilogramy, snažte se zhubnout. Zřejmě to, navzdory jaru, nepůjde každému úplně snadno. Ale aspoň eliminujete riziko, že byste přibrali.

Panna

Nekonzumujte příliš bílé mouky a cukru. Tento životní styl by mohl způsobit překyselení organismu a navíc by podpořil výskyt kandidózy v organismu. Při návštěvě lékaře si pohlídejte, abyste si vzájemně dobře rozuměli. Problémy s komunikací by mohly narušit vaši léčbu nebo pochopení doporučených preventivních postupů.

Rada: Případný termín pro operační zákrok se snažte zkoordinovat alespoň v souladu s lunárními fázemi, v ideálním případě ho řešte předem rovnou s astrologem. Případná horečnatá onemocnění by většinou měly rychle odeznít. Pamatujte, že organismus s dechem přijímá nejenom kyslík, ale také životní energii Pránu. Proto je důležité se zbavit zlozvyku tzv. povrchového dýchání.

Váhy

Za případnými nejasnými zdravotními problémy můžou stát výkyvy imunitního systému. Možností, jak se tomu vyhnout, je mnoho. Ale pro vás je také hodně důležité si udělat každý den něčím radost a udržet pozitivní náhled na život. Poskytujte organismu pravidelný dostatek tekutin, ale vyvarujte se přílišnému převodnění, které by zatížilo ledviny.

Rada: Na váš zdravotní stav bude mít nemalý vliv partnerský život. Problémy se můžou odrazit na kondici všech párových orgánů v závislosti na tom, o jaký druh disharmonie půjde. Naopak láska a pohoda v soužití přispěje k dobré prevenci. Je dobré si uvědomit, že v podobném kontextu můžou u některých lidí působit i jiné mezilidské vztahy. Tedy nejenom ty s životním partnerem.

Štír

Nedovolte, aby živočišné touhy po něčem novém, neotřelém a originálním způsobily riziko sexuálních chorob. Dále je vhodné se zaměřit na oblast konečníku, neboť se můžou objevit vnitřní i vnější hemoroidy. Jejich nečekanost a současně úpornost by nebyla nic příjemného, takže jejich vzniku předcházejte, jak jen to půjde.

Rada: Nepřehánějte to s dlouhým sezením, ale vhodná není ani příliš náročná jízda na kole nebo rotopedu. Zrovna tak si na jaře odpusťte zvedání neobvykle těžkých věcí. A když k tomu přidáte jídelníček plný zeleniny a ovoce, tedy hlavně vlákniny, půjde o nejpřirozenější prevenci proti zlaté žíle, tedy hemoroidům.

Střelec

Jaro věnujte tomu, abyste zlepšili váš výhled na stáří, ať již jste v jakémkoliv věku. Zajímat by vás měli tři oblasti. Tou první je stav kyčelních kloubů. Druhým tématem jsou motorické funkce vašeho organismu. Třetím rizikem pro vaši budoucnost jsou potlačené strachy a obavy. Naučte se před problémy neutíkat a řešte je tady a teď.

Rada: Vedle jídelníčku s dostatečným obsahem kolagenu stojí za zvážení takové doplňky stravy, které obsahují bioaktivní kolagenové peptidy. Určitě je vhodné zredukovat tělesnou váhu, pokud vybočuje z řádných hodnot. Také udržujte svalovou hmotu a pokud jí máte málo, začněte intenzivněji cvičit. A nezapomínejte na protahovací cvičení.

Kozoroh

Dejte si pozor na jakékoliv aktivity, kde hrozí nepozornost a zbrklost. Pokud situaci podceníte, snadno přijdete k úrazu, přičemž na prvním místě hrozí zlomeniny nebo poškození kloubů a chrupavek. Zrovna tak při cvičení nebo fyzické práci buďte opatrní, abyste si nepřetrhli šlachu či nenatáhli sval.

Rada: Zvyšte konzumaci ořechů a banánů, díky kterým dodáte organismu potřebný hořčík. Dále do jídelníčku zařaďte superpotraviny z řad bobulovin, ale vhodné jsou i citrusy nebo jahody. Cílem je doplnění vitamínu C. Na talíři mějte i dostatečný počet zdravých bílkovin a podstatnou roli budou hrát potraviny obsahující draslík.

Vodnář

Jaro je ideálním obdobím pro zvýšení preventivních opatření proti vzniku obávané aterosklerózy. Vodnáři by ale neměli podcenit ani problémy s křečovými žílami, zejména v oblasti lýtek. Pokud by se vám nepovedlo zachytit rozvoj případného žilního zánětu, snadno by se z toho mohla stát chronická nemoc s úporným a složitě léčitelným problémem.

Rada: Vyvarujte se konzumaci potravin, jenž obsahují velké množství soli, tuků a obecně nadbytečných kalorií. Jestliže to vaše zažívání snese, připravte si svépomocí tibetské česnekové kapky. Užívejte je podle návodu, který snadno najdete na internetu. Důležitý je také každodenní pohyb. Ideální jsou svižné procházky v délce aspoň 2 hodin.

Ryby

Najděte si dostatek času a prostoru jak pro fyzické aktivity, tak pro meditaci a péči o duši. Jakékoliv zanedbání těla či duše se může negativně projevit na vašem zdraví. Jestliže to epidemiologická situace s ohledem na Covid-19 dovolí, dopřejte si masáže lymfatického systému. Dále občas umožněte chodidlům přímý kontakt se zemí. Jinými slovy, bosá chůze v trávě podpoří prevenci proti nemocem.

Rada: Zaměřte se na to, zda máte při sportu a pohybu vhodné obutí, když zrovna nepůjdete bosky. Jakékoliv otlaky či deformace způsobené nevhodnou obuví můžou, přes reflexní zóny, negativně působit na tělo. Také zbytečně nevystavuje prsty na rukou různým chemikáliím, ať již jde např. o prací prášky nebo příliš mnoho dezinfekce. Mohl by se spustit ekzém či jiná reakce kůže.

Připravil astrolog a léčitel Pavel Hanzal pro portál televize Nova TN.cz.

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: horoskop, předpověď

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily