Jak na civilizační choroby

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Je to paradox. Výspělé západoevropské civilizace mají dynamicky se rozvíjející techniku, pokročilé informační technologie a neustále se rozvíjející zdravotnictví. A přitom se spektrum takzvaných civilizačních onemocnění neustále rozšiřuje. Jak je vidět, nemůžeme se spoléhat pouze na to, že když onemocníme, zajdeme si do opravny našich těl, tedy nemocnice a vše bude v pořádku. Musíme se snažit i sami a k prevenci i léčbě nám můžou mimo jiné posloužit i různé přírodní produkty.

Antioxidanty

Jedná se vlastně o látku, jejíž molekuly omezují aktivitu kyslíkových radikálů. Jde v podstatě o prevenci jednotlivých buněk v organismu, aby nedocházelo k jejich poškozování a předčasnému stárnutí. Pokud tedy máme dostatečné množství antioxidantů, tak se může náš organismus lépe bránit například rozvoji srdečních onemocnění, žilních problémů, ale i rakovině a dalším chorobám. Na to již bylo provedeno mnoho různých studií, které to potvrzují. Pravdou ale zůstává, že současná věda, navzdory veškerému pokroku, stále neumí udělat přesné statistiky, kolik, kdy a komu je potřeba antioxidanty podávat, aby se maximálně eliminovalo riziko těchto onemocnění. To ale vůbec nevadí, stejně musíme přijímat zdravou stravu s největším podílem ovoce a zeleniny, kde antioxidanty nejvíc jsou.

A abychom nezůstali pouze u teorie, tak zmíním například Beta karoten. Právě ten nám může hodně pomáhat při ochraně zraku a pokožky. O nutnosti zdravých očí asi není potřeba se příliš bavit, kdo by chtěl být slepý, že?! Ale u pokožky, kdy je rakovina kůže silně na vzestupu, je nutnost této látky, která riziko snižuje, více než zřejmá. Navíc nezapomínejme vedle Beta karotenu ani na dostatek vitamínu D3, jehož hladina je neustále podceňována a přitom je nutný mimo jiné také jako ochrana před rakovinou. A to v mnohem větších dávkách, než obvykle lékaři doporučují.
Dalším zajímavým antioxidantem je Selen, který chrání naše tělo před různými druhy záření, znečištěným prostředím apod.. Přesněji řečeno nás ochraňuje před následky volných radikálů způsobených těmito vlivy. Zajimavou kombinací a možností doplňků stravy je v této souvislosti Selen a Zinek, kde zinek je dalším důležitým prvkem v mnoha onemocněních. A na prvním místě je ho potřeba v případě rakoviny! O tom již psal ve svých knihách známý léčitel Jiří Janča, který již bohužel není mezi námi. Příznivý a potřebný vliv zinku najdeme i u prostatických a kloubních problémů, neplodnosti, Downova syndromu apod..

Výčtem výše uvedených prvků seznam samozřejmě ani zdaleka nekončí! Jak ale vidíte, není možné se spoléhat jen na obecné informace ve známých médicích, ale musíme se o sebe starat sami, včetně získávání nutných informací. A abych nezapomněl – kdo umí pracovat s kyvadlem má obrovskou výhodu. Může si totiž zjistit aktuální hladinu prvků v organismu a to, zda je potřebuje doplnit. K doplnění jejich hladiny v organismu můžete využít nejenom přirozenou stravu, ale pokud je třeba i různé přírodní produkty. Nezapomínejte též na to, že většina jednotlivých prvků potřebuje ke vstřebání do těla současně nějaký jiný prvek. I to je potřeba respektovat, jinak bude všechno marné.

Placený reklamní článek

Autor článku: redakce
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: pr

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily