Andělé nás stále stráží

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Milí přátelé, rád bych se s vámi podělil o menší příhodu, která se mi udála v srpnu tohoto roku. Poprvé v životě jsem zažil nepříjemnou situaci, kdy jsem byl okraden o peněženku, ve které nosím všechny doklady, peníze, karty, doklady od auta atd.. Tentokrát jsem v nich měl jako bonus i doklady mé partnerky.... Vše se přihodilo během několika volných dnů v mé oblíbené Třeboni.

Samozřejmě, že si za to můžu vlastní hloupostí a nepozorností v zámeckém parku, kdy jsem si vychutnával krásnou energii tohoto místa a nedával pozor na doklady. Na druhou stranu každý, kdo mě zná a ví, jak jsem v tomto směru opatrný a zodpovědný, byl z toho překvapený. Nejinak i moje maličkost. Ale zejména jsem byl spíš naštvaný na vlastní chybu a měl jsem starost, zda a jak nebudou doklady zneužity. Dnešní doba je v tomto směru nepříliš vstřícná.

Vše jsme byli ihned nahlásit na Policii ČR, zablokoval jsem platební karty a dal všemu vale. Vedle ukradených cca 3 500 Kč mě ještě více vadilo, že budu muset vyběhávat všechny doklady, ať již občanku, řidičák nebo techničák. No nic, večer strávený na Policii, kde sepisování trvalo docela dlouho, jsem chtěl hodit za hlavu. Ještě jsme oběhli všechny koše a popelnice, ale bez úspěchu. Poprosil jsem tedy Boha o pomoc, aby nedošlo ke zneužití dokladů a víc jsem to nechtěl řešit, optimistický jsem ohledně návratu vůbec nebyl. Poněkud jiný přístup zvolila přítelkyně, která se modlila k andělům a prosila je o návrat všech dokladů.

Druhý den jsme krádež již moc neřešili a vydali se koupat na pískovnu. Mobilní telefon mám ve volném čase často ztišený a kontroluji ho jenom občas. Okolo poledne jsem na něm uviděl několik ztracených hovoru od mého milého kamaráda Standy z Karlovarského kraje. A také SMS s následujícím textem: „Nechal jsi v Kauflandu v Budějovicích peněženku". Zíral jsem nechápavě na mobil a přemýšlel, co to vlastně je za zprávu. V prvních vteřinách mě vůbec nenapadlo, že by se mohlo jednat o moje doklady ukradené v Třeboni. Přesto jsem Standovi ihned zavolal a dozvěděl se, že mu volala ostraha Kauflandu v Českých Budějovicích, že tam jsou moje doklady. Dal mi na ně telefon a opravdu, doklady tam byly. Večer jsme pro ně zajeli a jak jsme se dozvěděli, byly nalezeny v úseku ovoce a zeleniny. Bylo tam vše, mimo zmíněných 3 500 Kč a několika lístků na MHD v Praze.

Samozřejmě mi vrtalo hlavou, kde vzali kontakt na Standu. Vysvětlili, že nějakým zásahem Prozřetelnosti jsem si na něj nechal papír s telefonem v dokladech z doby, kdy jsme u něj před několika měsíci byly na návštěvě. Pointa je o to silnější, že telefonní čísla mám zásadně v mobilu a nikdy si je nepíšu na papír, natož abych je měl v dokladech.

A co z toho vlastně plyne?

Hned několik poučení:
1.Nikdy neztrácejme naději, která žije o to silněji, čím upřímněji poprosíme Vyšší síly o pomoc.
2. Další poučka zní, že Andělé a Bůh nejsou žádní usedlí „páprdové", ale mají smysl pro humor a rádi si hrají. No uznejte, z krádeže v Třeboni jsem se přes Karlovarsko dozvěděl, že mám doklady v Českých Budějovicích :).
3.Též si lze odnést, že člověk myslí, ale Pán Bůh či Andělé mění. S návratem dokladů jsem ani ve snu nepočítal a zaměřil jsem se hlavně na prosbu, aby nedošlo k jejich zneužití. Naštěstí přítelkyně byla moudřejší.
4. Do čtvrtice všeho dobrého je důležité mít hodné přátele, které mají Vyšší mocnosti rády a jejichž prostřednictvím se vám pomoci dostane.
5. No a nakonec se potvrdilo přísloví, že za blbost se platí. O peníze jsem přišel, ale za tak krásnou a obohacující zkušenost to ještě byla malá cena.

P.S. Na doklady jsem si ihned po jejich návratu pořídil sofistikovanější úložiště :).
Váš Pavel Hanzal, astrolog a léčitel.

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: duchovní rozvoj, karma, blog

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily