Homosexualita a horoskop

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Homosexualita patří mezi témata, které jsou v naší společnosti stále v popředí zájmu. Naštěstí již nežijeme v době, kdy byla tato orientace trestána nebo jinak perzekuována. Přesto v mnoha zemích po světě tato situace přetrvává.

Nejen z tohoto důvodu se v místech, kde je homosexualita již standardně přijímána, konají různé veřejné akce zaměřené na akceptaci této orientace heterosexuální většinou. Obecně je již respektováno, že homosexuální zaměření je vrozené a není možné takto orientovaného člověka násilím „předělat" podle představ většiny nebo nejbližšího okolí. Zda a jak je naznačena homosexualita i v horoskopu se pokusím ukázat v následujícím textu.

Nejprve se musíme zamyslet nad tím, jaké prvky v osobním horoskopu můžou o tématu homosexuality vypovídat. Astrologie pracuje s dvanácti astrologickými domy, přičemž každý z nich vypovídá o určité oblasti našeho života. Ačkoliv každý z jednotlivých domů má několik úrovní, z nichž každá se může projevovat v lidském životě podle vyspělosti nositele horoskopu, tak v článku se budu zabývat pouze těmi tématy a úrovněmi, které jsou v přímé vazbě na homosexualitu. Za oblast sexuality jako takové primárně odpovídá osmý dům. Pokud se budeme bavit o milostných záležitostech, tak bych neměl zapomenout ani na dům pátý, který má v popisu práce milostné a milenecké souvislosti.

Kdo aspoň trochu zná základy astrologie, tak by se mohl zamyslet i nad tím, že pokud je řeč o jakémkoliv vztahu, tak by se nemělo zapomenout ani na dům sedmý, který vypovídá o dlouhodobějších partnerských vztazích, manželství a případně registrovaném partnerství. Ačkoliv se to v klasických astrologických učebnicích většinou nedočtete, tak si každý astrolog musí uvědomit, že astrologie není zakonzervované odvětví, ale že se vyvíjí zrovna tak, jako se vyvíjí lidstvo. Proto pokud společnost začne přijímat například registrované partnerství jako alternativu manželství, tak i astrologie musí tento vývoj zapracovat do svého systému. Pokud se vrátím zpátky k homosexualitě a oblasti sedmého domu, tak i o něm je možné někdy uvažovat a v některých případech je v horoskopu homosexuálů určitým způsobem zapojený právě ve vazbě na homosexualitu. Realitou ovšem zůstává fakt, že primárně mají k tomuto tématu nejblíže osmý a pátý astrologický dům a prvky s nimi související. Sedmý dům totiž ve vztazích spíše vypovídá o partnerovi, o způsobu partnerského života nebo o tom, co v trvalejším vztahu člověk potřebuje, případně preferuje. Sedmý dům tedy není primárně o sexualitě, ať již je jakéhokoliv zaměření.
Vzhledem k tomu, že každý dobrý astrolog musí pracovat také s vládci jednotlivých domů, tak je logické, že musím jmenovat i vládce pátého a osmého domu. Dále si musíme uvědomit, že planety Venuše a Mars, známé svojí souvislostí k lásce a také jiskření mezi mužem a ženou, mají co sdělit i ve vztazích homosexuálních párů. Proto do množiny, kterou můžeme v horoskopech homosexuálů pozorovat, zařadím i tyto prvky.

Naučte se vykládat horoskop i vy na mém kurzu astrologie.

Jestliže to tedy shrnu, tak primárně v osobním horoskopu sleduji planety Venuše a Mars, pátý a osmý dům, vládce pátého a osmého. A nesmíme zapomenout ani na planety umístěné přímo v uvedených domech.

Výše uvedené prvky, přesněji řečeno aspoň některé z nich, jsou mezi sebou obvykle propojeny různými aspekty, přičemž musíme počítat jak s harmonickými, tak disharmonickými. Někdy jsou samozřejmě do tématu zapojeny i další prvky horoskopu, ale primární roli hraje skupina faktorů, které jsem uvedl výše. Během své astrologické poradenské praxe jsem si ovšem všiml, že do výše uvedeného okruhu prvků bývají také velmi často zapojeny planety Neptun a Uran. Častěji, než jiné planety, které nemají primární vazbu k sexualitě jako takové nebo k již uvedené skupině planet, domů a konstelací. Proto se určitě vyplatí více sledovat také planety Neptun a Uran.
Závěrem můžu konstatovat, že homosexualita je v osobním horoskopu obvykle naznačena. Zároveň ovšem platí, že i když astrolog v horoskopu vidí konstelace, které napovídají, že jeho nositel může být homosexuálně orientován, tak to není jednoznačná a neomylná jistota. Ve většině případů se homosexualita bude nějakým způsobem projevovat, ale neplatí to vždy. To podle mého názoru mimo jiné souvisí i s tím, že osud člověka není černobíle nalinkován, ale že si naši budoucnost vytváříme v podstatě sami. Jednáním, myšlením a dokonce i mluvením. Proto když naše duše vstupuje do pozemského fyzického těla, tak si před narozením zvolí nejenom místo nebo rodinu, ale i témata života, které se má v souladu se svojí karmou naučit zvládnout a kde získá další zkušenosti, tolik potřebné pro její duchovní rozvoj.

Astrolog Pavel Hanzal pro Spirit.

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: horoskop, astrologie, láska, vztahy

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily